Agilityn treenaamisen aloitimme tänään epävirallisella kisaamisella. Viimeksi hiotimme taitoja tollerileirin yhteydessä. Treenikerrat eivät ole päässyt vielä alkamaan, joten päätin mennä kokeilemaan kisaamista. Tulipa samalla monenmoista treenaamista. Äidin otin kuvaajaksi ja muutenkin kuskiksi ja lähdimme matkaan hyvissä ajoin. Kumminkin emme löytänyt heti paikan päälle ja emme päässeet kisamaan mölliluokassa, mikä oli sinänsä harmi. Hyvä maku jäi maxi1:sistä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Rata oli omasta mielestä aika tiukka ja monta hyvää houkutusta koiralle. Rata kuulosti seuraavalta: hyppy-hyppy-hyppy-hyppy-silta-hyppy-putki-A-hyppy-putki-hyppy-hyppy-putki-kepit-muuri-pituus-putki-hyppy-hyppy.

Iitu ei lähtenyt heti ensimmäisenä kiihdytykseen, vaan odotti käskyä ennekuin, sai lähteä. Kaksi ensimmäistä estettä, kiinni, vienti kolmannelle ja siitä neljälle hypylle. Sitten tuli hylky. Piti sanoa silta eikä A. sanat hukassa. A oli kyllä huomattavasti kaukana ja iitu päätti hakea hylsyn juoksemalla suoraan putkeen mihin moni muukin koira oli innostunut menemään. Korjaus ja Iitu meni sillalle. Silta osuus meni hyvin. Sitten hyppy ja tiukka mutka putkelle. Putkesta aahan ei sujunut mallikkaasti, sillä iitu juoksi takaisin putkeen ja päätti jäädä sinne haistelemaan jotain mielenkiintoista.   Lopulta Iitu päätti tulla sen osuuden niin kuin pitikin, pienen houkutellun jälkeen.

 

Hyppystä suoraan putkeen sujui taas mallikkaasti, pitäähän iitu juuri putkesta. Hypyt sujui aika tylsän oloisesti. Hypystä putkelle ja siitä kepeille meni mallikkaasti kuin myös loppusuora muurista suoraan viimeiseen esteeseen. Vaikka tuli hylsy tuli monta kohtaa jossa huomaisi että kaikki sujuu todella hyvin. Näihin epävirallisiin mentiin hakemaan kokemusta mutta samalla myös oppeja seuraaviin kohtiin.

 

Pitäisi opetella kehonkielellä näyttämään seuraava este, niin ei tulisi näitä ”öö mikä se olikaan”.