Rauno Virran koulutusviikonloppu on nyt meidän osaltamme takana. Kahtena päivänä oli 1½h treeniä ja lauantai-iltana oli luento kisaruokinnasta. Ihan mielenkiintoinen viikonloppu ja taas saa ideoita treenaamiseen. Tosin itsenäinen treenaaminen on jäänyt kyllä täysin käyttämättä ja on tyydytty kerran viikossa olevaan treeniin. Syynä on se, että koira on kotona mutta minä olen itse pohjoisessa opiskelemassa. Jos tämä tahti tästä parantuisi, kun harjoittelut alkavat.

Iitulla on intoa ja tahtoa tehdä kaikkea, joten jo autossa alkoi ulina ja vikinä kun hallia päin ajettiin. Lauantaina treeni kerta olikin ihan iltapäivän aikoihin, mukava aika kun koira on saanut jo jonkin aikaa olla lepotilassa.

Piirsin ratapiirrokset, mutta ainakaan toistaiseksi en saa skannattua niitä koneelle. Lisään ne kyllä illan mittaa, jos vaan joku toimisi. (muoks. MA 15.10: kerrankin sain kuvattua.. ja siirettyä koneelle)

985453.jpgEnsimmäinen rata, tarkoittaen nyt lauantai treeniä oli kiva, jossa täytyi tehdä töitä. Alussa heti kaksi ensimmäistä estettä tuotti ongelmia, koska ohjaaminen ei ollut selkeä.

Putkesta vinolle estelle, josta valssi ja vienti 5 esteelle.  Omat ajatukset toimimaan, että voisi koiran vietyä oikein esteelle. Milloin mitenkin törmättiin yhteen. Takaleikkauksella kutonen ja sitten muurista putkeen, josta takaisin muurille. Sitten suora pätkä kaksi hyppyä ja putken pää. putkesta odottelua ja koira ohjataan esteelle 14. Hienosti meni sitten lopuksi kun oli aluksi hieman hionut kuvioita.


985454.jpgSunnuntaina oltiinkin aamusta liikenteessä. Tänään ei tainnut olla niinkään ohjaajalla kuin koira hyvä päivä. Sen siitä saa, kun edellisen illan kärsii migreenistä. Jo tutustumisvaiheessa tuli unohduksia, eikä sitten aluksikaan ollut oikeen tajunnut miten rata tulisi suorittaa. Haasta, työtä niin omalle aivokuopalle kuin sille kuinka tulisi koira ohjata.

Ensimmäiseksi Iitu maksi koirana yritti näyttää mallia toisille, mutta joudumme lähtemään jäähylle miettimään kuin rata tulisi suorittaa. Siinä sitten yritin omassa päässäni kävellessä miettiä, kuinka ohjaan.

Pitkän aikaa jankattiin esteväliä 1-2-3-4 ja 5. Kunnes alkoi löytyä jonkinnäköistä menoa putkelle. Siitä sitten suoraan hypystä putkeen ja taas samanoloinen kuvio kuin lauantain treeneissä. Eli esteeltä 10 valssiaskeleilla kohti estettä 11, josta tiukasti putkeen, josta jälleen valssilla vastaan esteeltä 13 ja vielä loppu esteet 14 ja 15. Meni jo tässä kirjoittaessakin sekaisin.

Kuten alussa sanoin, ihan mielenkiintoinen viikonloppu. Tykkäsin kovasti. Viikonlopusta jäi todella paljon hyvää, tosin mun oikea käsi on täysin punainen ja hieman naarmuinen. Selkeitä hampaat viiltoja...

Jotain muistilappua itselleni:
* koiran näykkiminen pois
* rauhallisuutta suorittamiseen, ei kiire minnekään.
* kädet alhaalla.

Muistakaapas, että ratapiirrokset on piirretty täysin ulkomuistista eikä niiden mittasuhteet todellakaan ole kohdallaan.