5 tammikuuta 2007, sosiaalitaitojen hiontaa hennajaiitu1.jpgEilen kävimme Iitun kanssa tekemässä tokotreenailua, mm. paikalla oloa ja vierellä kävelemistä. Hyvin meni ja sen kunniaksi leikimme lumessa, lopputuloksena Iitun kamppailu. Muutama päivä on satanut oikeen ahkerasti lunta, kunnes tänään tuli vesisade. Erittäin inhottavaa, sillä tuntuu, ettei pääse nauttimaan lumesta juuri ollenkaan.

Tänään kävimme Kiimingissä Viirun omistajan Hennan & Minnan luona. Viirua emme nähneet tällä kertaa, vaan Henna opetti Iitulle näyttelyasentoa ja korvien laittoa. Tarkoitus olisi tolluska viedä KR näyttelyihin Ouluun, äitienpäivän aikaan. Tavoitteena on EH, vaikka saa nähdä kuinka käy korvien kanssa. Yleisesti ottaen mennään hakemaan arvostelua, kuinka Iitu on kehittynyt kahden vuoden sisällä.

hennajaiitu3.jpg

Sää oli nyt vähän ankea, itseläni kamera sanoi irti itsensä ja lopetti akun voimassaolon. Onneksi Minnalta saimme kuvat. Lopulta Iitukin alkoi tajumaan mistä oli kysymys. Vaikka sää oli ankea, olisi seuraavana bussilla meno kotia, eikä tässä vielä kaikki. Meidän piti vaihtaa bussia kerran. Viimeisin bussireissu taisi olla Jämsän juna-asemalta Himokselle päin, mutta sitä ennen viimeksi pentuna. Nyt hiottiin Iitun sosiaalisia taitoja. Yllättävän hyvin se meni. Rauhallisesti vaikka ensimmäisessä bussissa katsoikin hieman kummallisena ihmisiä. Ongelmia ei tullut. Toisessa bussissa sentään jo nukuttiin. Tässä ei ole toistaiseksi mitään uutta, vaan seuraavan kerran taidan porista treeneistä.

hennajaiitu2.jpg
© Minna Määttä, kiitos!

1 tammikuuta 2007, Uusi Vuosi, uudet kujeet!  Näin siinä vain sitten kävi. Olemme joulun aikaan olleet reippaana, sillä Iitu on käynyt ahkerasti omassa metsässään juoksemassa vapaasti ja nauttinut siitä ilosta. Perjantaina 29.12 kävimme ystäväni ja hänen perheen koiran berninpaimenkoiran Ringon kanssa lenkillä. Radalla koirat pääsivät vapaaksi, josta sitten kävelimme kotia. Matkan teko kesti melkein kolme tuntia ja kilometrejä lähemmäs 20. Lauantaina kävimme samantyyppisen lenkin, sillä emme lähteneet Oulun Koirakerhon järjestämiin epävirallisiin mukaan.

Tässä vaiheessa on hyvä katsasta hieman taaksepäin. Tänä vuonna pääsimme oikeen hyvin tollerileirille mukaan, jossa Iitukin viihtyi. Juhannuksena olisi pitänyt alkaa Iitun virallinen kisaputki mutta siirtyi pitkälle syksyyn. Tämän vuoden tavoitteena on nousta 2 luokkaan agilityssä. Keväällä aloitamme taipparitreenauksen, vaikka epäilen vahvasti ettemme sitä edelleen suorita, mutta tarkoitus oli alun perin tollerin otettua taloon. Yritämme, emme anna periksi. Siinä pientä katsausta viime vuoden kuin tämän vuoden osalta.