1496241.jpg

Me käytiin tuossa muutama tunti sitten kisaamassa Iitun kanssa tokossa, OKK:lla oli Seuracup kisat. Erittäin ”runsaslukuisessa” kisoissa, alokas luokassa meitä oli vain kaksi. Tietävästi on paljon ollut lähiympäristössä kisoja sekä näyttelyitä, että väkeä ei ollut niin paljon, tiedä sitten. Päivä alkoi hyvin, käytiin pitkät lenkit ennen lähtöä ja paikan päälläkin. Kokeilin, huom! Kokeilin treenata Iitun kanssa hyppyä. Melkein jopa onnistuin, mutta Iitu varasti pallon ja juoksi monta kierrosta minun sekä esteen ympäri, sen minkä jaloistaan pääsi. Väsytti itsensä. Muutamia juttuja hiottiin, ennekuin pääsimme näyttämään taitomme.

 

Tälle kokeelle ei varsinaisesti ollut mitään odotuksia, sillä haettiin vain kokemusta sekä näkemystä, missä mennään. Täytyy ottaa huomioon meidän erittäin epäaktiiviset treenaamiset.

 

Luoksepäästävyys 9,5: muuten kyllä joo, mutta oli hieman rauhaton koko ajan. Päästi lähelle, muttei ollut sitä Iitua mitä yleensä.

 

Paikallaolo 9: Jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Sanoin samaan aikaa kuin toinen kisakumppani, joko Iitu ei kuulut sitä tai sitten se sekoitti. Hienosti pysyi 2min paikallaan, hieman katseli sivuille ja kuunteli ja välissä piti tiukkaa katsekontaktia.

 

Seuraaminen kytkettynä 7,5: Ei ollut alkukaan hyvä. Iitua kiinnosti tosi paljon kentän hajut. Oikeastaan juoksun jälkeen alkoi löytyä katsekontakti.

 

Seuraaminen taluttimetta 8: Alku oli varsin hyvä, Iitu kulki hienosti. Puolessa välissä olisin ehkä voinut pyytää Iitun mukaan seuraa käskyllä, koira alkoi olla liian kaukana. Mutta muuten ok.

 

Liikkeestä mahanmeno 7,5: Annoin kaksoiskäskyn, sekä varmistin koiran.

 

Luoksetulo 9: Iitu tuli vauhdikkaasti ja varmasti luokse, mutta joudun antamaan alussa kaksoiskäskyn, koska Iitu ei tullut ekalla luokse, oli varmaan taas vähän kummissaan.

 

Liikkeestä seisominen 7: Kaksoiskäskyllä, toisella annoin käsimerkin, minkä olisi pitänyt antaa jo ekalla käskyllä. Muuten ok.

 

Hyppy 0: se joko onnistuu tai sitten ei. Iitu hyppäsi takaisin luokseni ja tuli sivulle. Teimme uudestaan, melkein tuli läpi, kunnes se tajusi, että tähän piti jäädä, istui.

 

Kokonaisvaikutus 9: hyvä mieli jäi, koira sai kehuja iloisuudestaan ja energiastaan, kunhan ne saadaan vielä hyvin esille.