1216872.jpgNoniin, tämän päivän noutoilut on otettu. Olemme aika erimielisiä siitä, että kuinka liukkaalla tulisi kävellä. Varsinkin kun matkaa on reilu 2km metsän siimeksiin. Se oli aikamoista menoa ja käskyä ”odota” joutui käyttämään aika useasti, hengissä selvittiin perille saakka eikä mitään suurta ongelmaa tullut. Onneksi. Mutta meilläkin tämän tammikuun talvinen sää vaikuttaa niin keväältä, toivotaan, että pääsemme nauttimaan vielä aurinkoisista pakkassäistä, vaikka nyt näyttää erittäin epäilyttävältä.

Metsän siimeksiin päästiin ja kastelin heti ensimmäisenä itseni, kun oja oli täytynyt vedestä. Koiran menoa ei siltikään haitannut, meno oli sama, olipa sää mikä tahansa. Tänään oli tarkoitus tehdä noutotehtäviä, palautuksia ja ohjausta. Iitu oli selkeästi ollutkin hieman pimennossa tästä lajista, ja ohjaukset sujuivat hyvin ja damikin tuli luokse kiitettävästi. Muutaman kerran heiteltyä ja muutamien palautuksien jälkeen, koirakin tajusi niin, että seuraavalla kerralla piipitti koko ajan. Mutta välissä oli hiljaa, että pystyi päästämään etsimään uppolumesta damia.

1216878.jpgHienoja palautuksia tuli, pakko myöntää, että hyvin on kehittynyt, vaikka lajia ei hirveästi ole harrastettu. Toivottavasti pääsemme Soilen & Lukan ja Caritan & Pinjan kanssa treenaamaan noutotehtäviä, tokojuttuja ja tietenkin tulevan näyttely treenauksia. Kunhan tämä sää tästä muuttuisi, ei ole mukava lähteä kastelemaan itseään.