1496241.jpg
(tää tokokuva on ollut varmaan jo kymmenkertaa, mutta toistaiseksi ei aiheeseen löydy muuta sopivaa kuvaa...)

Tänään ei ollut ohjattua tokotreeniä, joten aloitimme päivän tokoilut aamulenkin yhteydessä, mikä olikaan mukavampaa kuin se, että liikenteessä ei juuri ollut ihmisiä, aurinko paistoi kivasti ja linnut lauloi taustalla. Häirikkötreeniä toisaalta olisi kiva harjoittaa, mutta perusasiat ensin kuntoon.

Ensimmäiseksi Iitun kanssa teimme alokas-luokan liikkeitä, niistä ensimmäisenä oli seuraaminen ilman hihnaa. Ihan aluksi herätin Iitun mielenkiinnon kokonaan herkkupalaan, jonka jälkeen laitoin namin takaisin pussiin ja lähdimme liikkeelle. Iitu piti erittäin hyvää katsekontaktia koko ajan, pysyi vierellä, sekä pysähtyi liikkeestä seis. Näin maallikkona katsottuna, liike olisi ollut sitä 9-10 mallia. Että tässä ei tarvitse enää suurempaa treenausta.

Seuraavaksi olivat liikkeet, jotka ainakin meille tuottaa vielä jossain määrin vaikeuksia, tai ainakin minä oletan sen olevan niin. Iitusta en sanoisi, en ainakaan tämän päivän perusteella. Ainakin tyttö on lukenut läksynsä oikeen hyvin. Otimme seuraavaksi liikkeestä maahanmeno. Painotus sanalle ”ma” ja neiti menee käskystä maahan ja jää odottamaan. Jätän palkan eteenpäin, kävelen koiraa kohti, pyydän sivulle ja tämän jälkeen vapautus, että Iitu saa hakea palkkansa. Seuraava liike olikin sitten liikkeestä seisomaan jääminen, tässä vielä kun jätän koiran, niin annan makupalan ja painotan käskyä. Olen tässä vaiheessa vielä jonkun verran epävarma koiran jätöstä, vaikka mukavasti jääkin. Teen saman loppurutiinin kuin edellisessä liikkeessä.

Viime aikoina olen saanut jarruttaa Iitun luoksetuloa, neiti nimittäin tulee innokkaan reippaasti, välillä turhankin reippaasti luokse ja juoksee suurin piirtein pahki vasempaan jalkaan (tämän tapaista yhteensattumaa en enää halua…, olipa laji mikä tahansa). Tein asiaa lyhyillä välimatkoilla, ja pidensin aina välissä. Asiaan saan kiinnittää enemmän huomiota, mutta ihan hyvin meni tänään kumminkin Iitulta.

Ja trööt. Viimeiseksi Iitu sai hakea leluaan ympäri nurmikenttää, jonka jälkeen jatkettiin aamulenkki loppuun asti.