Tänään kastuttiin Iitun kanssa kun kävelimme tutuissa maisemissa Kuivasjärvellä, hallin läheisyydessä. Ei ollut kiva. Tokoilua jälleen, meinaisin ensin, että jätän treenin sikseen ja hyppään itse hevosen selkään, mutta minun huonoksi tuuriksi tunti oli jälleen peruttu.

Nyt oli hieman suurempi joukko mukana, monenmoista koirakkoa. Osa oli viime kerralta tuttuja, mutta suurin osa oli sitten uusimpia. Kävimme alussa esittelykierroksen ja lähdimme sitten tekemään päivän juttuja.

Perusasennosta ja katsekontaktista saimme kehuja, hienosti ja maltillisesti Iitu päätti olla paikallaan. Sivu sana alkaa olla lystikäs, eikä enää olekaan vaikea asia. Makkarat tosin taisivat olla tämän päivä juttu, kun koira kulki hyvin. Otimme samalla myös hieman itsenäisesti vierellä kävelemistä hihnan kanssa. Alkaa muuten sujua tämänkin, mikä oli alussa aika heikossa kunnossa.

Paikalla olo lienee meidän sellainen asia, joita tullaan varmasti treenaamaan agilityä varten. Tänään neiti kumminkin maltillisesti jaksoi odottaa palkkaa maaten kuin istuen. Katse kontakti oli jälleen tarkkaa yhteistyötä. Muutaman kerran tehtiin tämän puolen osaa.

Menimme kahteen riviin, jossa kummassakin oli kolme koirakkoa. Kujalla jokainen kävi kävelemässä edestakaisin. Ei vielä niinkään Iitu kävelle juuri niin kuin pitäisi, hieman kauempana, mutta löysällä hihnalla pitää erittäin hyvää kontaktia.

Lopuksi riemukas yhteinen juoksu kilpa ja esteen hyppäys (ei toko este!). Meinaisin kampata omistajankin. Oli reipas, onnistunut toko treeni. Nyt voisi jopa kuvailla, että ensi keväänä voisimme osallistua ensimmäiseen toko kokeeseen!