Pitkästä aikaa pääsimme ohjattuun treenin, kylläpä näitä osasikin odottaa. Koiran ohjaajan oli ihan pihalla, mutta ei se mitään, päästiin ainakin makuun. Elikäs meillä on joka maanantai tarjolla Active Dogilla jatko3 kurssilla agilityä syyskuun alkuun asti. Katsotaan, jos sitten jatkettaisiin. Pitää samalla toi koulukin käydä loppuun ;)!

 

Ihan ensimmäiseksi katsottiin kontaktit lävitse ja aloitamme ns. puhtaalta pöydältä Iitun kanssa, elikäs ennen Iitu on opetettu, että se pysähtyy kokonaan kontakteille, tällä kertaa teimme niin, että Iitu on hihnassa ja pysähtyy etutassut maahan ja takajalat jäävät kontaktille. Toistettiin moneen kertaan puomilla, kunnes koiralle alkoi tulla logiiga asiasta. Kokeilin vielä samalla systeemillä A:lla itsenäisesti, A:ssa Iitu oli helpompi hallita ja sainkin sen hyvin ekalla kerralla. Tein toisen toiston. Ainakin nyt olisi tarkoitus opetella ensin hihnan kanssa tätä uutta tekniikkaa, sekä sen jälkeen ottaa ilman hihnaa. Kokeilin myös 6 kepin vinoja, Iitu ei eka ymmärtänyt, aluksi näytin kädellä mutta muutamalla toistolla alkoi mennä sujuvammin.

 

Lopuksi teimme sellaisen pienimuotoisen radan, jossa oli ohjauksia. Unohdin radan varmaan muutaman kerran, meni alku siihen että sain Iitun pysymään paikallaan. Mutta siinä muutaman kierroksin kierreltiin, ainakin ohjaaja oli loppuväsynyt. Pitkällä suoralla Iitu ei irronnut, ei edes pallon perään.

Näillä kuuden kerran kerroilla keskitytään ohjaukseen, varsinkin koira irtoamiseen, keppeihin sekä kontaktiin. Paljon on asiaa, mutta täytyy alkaa treenaamaan. (ensi kerralla ratapiirros, ohjaaja unohti radan täysin :D!)

 

Ensi treenejä odotellessa odotellaan muutakin, juuri sitä, että mihin agility sekä tokoryhmään olemme päässeet, tätä kautta voin enemmän suunnitella opiskelujaksoani sekä muita asioitani!