Tämä  päivä on mennyt varsin hiljaa, niinku normaali sunnuntai kuuluisi mennä. Lähinnä tämä on ollut meille vapaa päivä, kummallekin, koska menoja ei juuri ole ollut. Kävimme sentään taas pitkästä aikaa tokotreeneissä. Ensi viikolla Iitu meneenkin johonkin hoitoo siksi aikaa kun muu väki viettää lomaansa jossain muualla päin suomea (esim. juuri minä olen viikonlopun agility-MM kisoja katsomassa).

Tänään tokotreeneissä ei montaa ollut, meitä taisi olla vain 5. Aluksi otimme luoksepäästävyyden. Parannusta viime kertaa, että nyt Iitu tuntui mallikaasti olevan paikallaan ja rauhottui. Seuraavaksi teimme liikkenomaisesti paikallaolon, jokainen sai sen tehdä oman tason mukaisesti. Meillä meni muuten melkein nappiin, mutta Iitu päätti ettei mene heti maahan, sekä ponnahti ylös ennen käskyä. Treeniä treeniä sanon minä.

Iitulla tuntui olevan liikaa energiaa ja mitä nyt vielä, Iitu kävi kierroksilla myös tokotreeneissä. Piipitämistä kuului vähän väliä. Tänään yksitreeninä tehtiin liikeestä seisomaan jääminen sekä luoksetulo. Kovasti tarvitsemme treeniä liikeestä seisomaan jäännissä, teemme liikkeen pienin askelin, niin että muutama askel eteenpäin ja jätän käden Iitun eteen ja painotan sanaa "seiso". Luoksetulo on Iitulle vahva, silloin Iitu tulee lennokkaasti ja sekä innokkaana luokse. Hieman kyllä pahki, mutta pienellä hiomalla sekin saadaan näyttämään nätiltä.

Pohdintoja omatoimiseen treenaamiseen:

·         liikkeet eivät saa olla temmoltaan suuren suuria, vaan täytyy miettiä kuinka ja millä teholla mennään eteenpäin  ja kuinka koira pysyy tahdissa.

·         selkeät kuviot, selkeät käskyt koiralle.

·         malttia, malttia ja treeniä piippamiseen

Treenien jälkeen kävimme vielä mutka mökillä, jossa Iitu sai kirmailla vapaana ja nauttia uskomattoman hyvästä säästä!

1924947.jpg