Agility treenit takana. Täysi mennä nukkumaan, kun on aikainen herätys. Ennen 8 aamulla täytyy olla jo juna-asemalla, sillä taas käy nokka kohti pohjoista. Treeneissä oli kiva haltuun ottorata, tai enemmänkin suorilla haltuun ottamista. Annakos arvaat, koira kun sattuu olemaan tällainen nopea tahtinen ja syöksyvä, niin oli erittäin tehokas treeni tänään. Mulla komeileekin mahtavat hampaan jäljet pikkurillissä, kun Neiti päätti ottaa kiinni. Siitä on tullut kova haukkuja, että myös purija.

907793.jpgNoniin. Piirtotaito ei ole loistokas, eivätkä mittasuhteet kunnossa, mutta ajatushan on tärkein, että saatte ajatuksen siihen mihin on tarkoitus. Alussa oli pientä hämminkiä, siitä, että milloin saa lähteä. Muutaman kerran Iitu otti varaslähdön, mutta äänen sävyllä sain pysymään paikallaan. Ensimmäinen oli rengas, josta tiukasti putkeen. Putkelta pystyin ohjamaan suoraan kepeille ja mitä loistavinta IITU haki suoraa itsenäisesti oikeaan väliin. Hienoa, alamme edistyä tässä asiassa. Kepeiltä hyppyyn ja siitä suoraan putken päähän. Alussa juoksin suoraan hypyistä pöytään, mutta sitten toisella kerralla tein niin, että lähetin Iitun putkeen ja juoksin ottamaan vastaan hypyn ja kauemman putken väliin.

Pöytä oli meille taas unohduksen asia. Eihän Iitu tälläistä muista. Onneksi oli pöytä, tämä saammekin treenata ihan oikeasti. Viisi sekuntia ja sitten hyppyyn, josta putkeen ja juoksuksi ja viimeinen este on rengas. Tässä radalla ei juuri pysähdytty kuin pöydällä. Vauhdikkaasti mentiin.


907795.jpgToinen rata oli edellisen vastakkainen suunta. Alussa Iitu päätti yksi kaksi ottaa varaslähdön, meni renkaan läpi, josta omatoimisesti putken päähän ja lopuksi päätti hypätä putken yli. Kaikenlisäksi Iitu näytti omanlaisia ehdotuksia radan aikana, kuten pöydältä hypyn kautta maaten menoa :D!

Eli renkaasta suoralle putkelle, josta vinosti hyppyyn ja pöydälle. Malttiharjoituksia, Iitu lähti ja takaisin. Pöydältä hyppyyn, toiselle hypylle, putkelle, josta takaleikauksen kautta hypylle ja kepeille. No kepeissä sitten jankattiin. Välillä tultiin liiankin ahtaasti ja välissä taas ihan hyvin, mutta keppi välit eivät mennä sujuvasti. Otimme loppuun oikealta puolelta kepit, josta vein Iitun putkelle, otin haltuun ja renkaan läpi.

Treenien lopuksi otin radan niin kuin se olisi pitänyt mennäkin ja tällä kertaa se sujui hyvin. Kävin myös ottamassa A:ta, niin että laitoin makupalan kummallekin kontaktille. Sain koiran pysähtymään niin kuin on tarkoitus.

Tulevaisuutta varten:
* liikkeessä koko ajan, ei pysähdyksiä
* ottaa riskejä
* lähdöt maltillisemmaksi