Iitu on näyttänyt ihan selvästi merkkejä siitä, että lintu kiinnostaa mutta on pelottava. Tänään kauniina sunnuntaina, kun mittarissa oli jälleen lähemmäs 20 astetta lämmintä. Lähdimme lähimetsään tutustumaan variksen siipeen. Kotona Iitu sai ensimmäisen kerran haistella ja sai aina makupalan kun näytti selkeää kiinnostusta. Damiin sitten lopulta teippailin.

Tänään siis Iitu näytti kiinnostusta, ihan selkeää linnun siipeä kohtaan. Ensin hieman leikittiin ja lopulta sai Iitu hakea damin. Hienosti jälleen palautti damin. Dami ei ennen ole pysynyt Iitun suussa, vaan lähinnä tiputtaa sen aina. Tällä kertaa se otti ja käveli monta metriä dami suussaan, koreasti ja reippaasti kävelen.

Sitten tapahtui jotain odottamatonta, sillä neiti lähti tavallaan pois ohjauksesta, toisinsanoen korvat lähtivät taas jonnekin vipeltämään. Neiti kaasutti dami suussaan ympäriinsä, etsi paikkaa ja lopulta se piiloutui suojaiseen ojaan piilottaen tämä damin. Mulla meni hetki siskon kanssa etsiä Iitu, kunnes löysin jo osittain maan alla olevan damin. Kannustamalla Iitu haki damin takaisin ja palautti. Ihmettelen edelleen kummallista käyttäytymistä.
Lähdemme huomenna jälleen taipparitreenihin, katsotaan mitä tällä kertaa lintu saa Iitun käyttäytymään.

756756.jpg