Eilen kävin Iitun kanssa treenaamassa hieman tokoa, sillä minulla on nyt tiedossa Iitulle paljonkin aikaa 6 viikon aikana. Siispä, nyt keskitymme paljon tokoiluun sekä noutotreeneihin. Agilityäkin yritetään ängetä johonkin väliin ja sekä mejäilyä aivotyöskentelyyn. Huomaten taas, että meillä tokoilu on jäänyt väliin ja innokas tolleri työskenteli häntä vispaen! Poimintoja eiliseltä (ke 1.10), lenkin yhteydessä otetulta treeniltä:



Seuraaminen ilman & hihnan kanssa

 * hihnan kanssa alkaa sujua hyvin, innokkuutta löytyy ja yhteissävel ei välttämättä  toimin, niin kuin tahtoisi. Mutta kehumalla ja innokkuudella vierellä kävellään. Tehdään erittäin pieniä pätkiä.

 

* ilman hihnaa Iitu kulkee rennosti ja vauhdikkaasti, kunhan itse päättää tahdin, niin yhteistyö pelaa hyvin!

 

 * paljon treeniä, lyhykäisissä pätkissä, enemmän treenaamista hihnan kanssa.

 

Luoksetulo

* luoksetulossa kiinnitin enemmän huomiota siihen, että miten Iitu tulee vierelle. Iitun luoksetulo on vauhdikas, mutta tapa tulla vierellä on aika voimakas eikä jarruja juuri  käytetä.

 

* erilaiset luoksetulot, lyhyet että pitkät matkat, kädellä apua juuri ennen kuin törmää jalkaan.

 

Paikalla olo

* paikalla olo oli Iitulle varsin aiheellinen. Hyvin neiti pysyi paikallaan ne kaksi  vaadittua minuuttia, vaikkakin häiriötä oli erittäin paljon. Iitu piti välillä tiukkaa katsekontaktia, mutta rampilla olevat pikkupojat, autot autotiellä, sekä lenkkeilijöitä  myös viereisellä menevällä kuntopolulla herpaantuivat Iitun siihen, että hän käänteli päätään. Hyvin silti pysyi. Oli hyvä palkita tämä tokotreenailu sitten pallolla. 


Tänään sitten käyntiin jälleen treenaamassa, tällä kertaa myös toko muotoon, mutta dami oli mukana treenikuvioissa. Iitu suorittaa dami työskentelyt hyvin silloin, kun hän noutaa sen jotain ja sekä palauttaa hyvin. Mutta sitten damin pitäminen suussa, katsekontakti damin suussa sekä seuraaminen ovatkin ihan jotain muuta. Näitä ei juuri ole treenattu missään eikä itsenäisesti, joten se on uusi meidän tavoitteemme treenata sitä.

 

Damin pitäminen & katsekontakti

 * olisipa edes kerran miettinyt, kun Iitun kanssa alkoi treenata toko juttuja damin  kanssa. Ensiksi, en ole näyttänyt pitkään aikaan Iitulle damia, mikä vielä enemmän innostutti Iitua työskennellessä ja repi sitten housun lahkeeni hienosti.

 

* heti kun Iitu saa damin suuhunsa, se päättä olla niinku, että mitä nyt tehdään? Pitäisikö minun mennä jonnekin? Ja jos näytän makupalaa, niin dami ei pysy suussa. Pienellä toistolla ajatus siitä, mitä pitäisi tehdä, alkoi ehkä löytyä Iitulle. Kaikki toistot tehtiin turvallisuus syistä hihna päällä (olimme ulkoilu alueella ja damin  innokkuus sain Iitun enemmän tehoja!)

 

Damin kanssa seuraaminen

* aika hyvä, aika hyvä! Ote on vaan vähän heikko seuratessa, mutta hyvältä vaikuttaa. Vahvistetaan tätä vielä sillä, että tehdään toistoja lyhyillä matkoilla. Vaikkakin välissä  meinasi totaalisen hermot mennä, sillä Iitu halusi vain leikkiä. Innokkuutta ja energiaa  löytyy, täytyy sen vaan saada Iitulle niin, että se ymmärtäisi työskennellä sen kanssa oikein.

 

Luoksetulo, matkan varrelta dami mukaan.

* näitä onkin treenattu paljon erilaisissa ohjatuissa treeneissä (noutajien tokoilessa pentu aikoina & noutotreeneissä.). Iitu oli vähän hämillään ja juoksi suoraan luokse,  mutta pienen toiston jälkeen dami tuli oikeen hienosti sivulle ja pysyi! Hieno tyttö!

 

Huomenna olisi tarkoitus lenkin aikana vain leikkiä ja ottaa kontakti treenejä, sellaisia lyhykäisiä. Katsellaan, miten jaksellaan tämän ekan työnviikon jälkeen… ellei Iitun kanssa lähdetä Valkeisjärvelle mallin työhön..

1955911.jpg

© Minna Väänänen