Noniin, nyt on taas kisaura takana. Ei mitenkään loistavasti ole mennyt. Kisauran aloittaessa vielä itsekin kehuin radan aikana koiraa ja meno oli mielekästä, koira pysyi hallinnassa, tosin joutui antamaan paljon ja suoritti hitaammin esteet. Nyt tosin muutama kilo laihempana vauhtia on kiittävästi, ohjattavuus hyvä, mutta jotain pieniä ohjausvirheitä löytyy itseltäni ja koiralta lähdön aikana. Tälle vuodelle otan vielä yhden luokan, kun ilmaiskisa käytynä. Katsotaan ensi vuodella kisataanko sitten kesästä/syksystä eteenpäin. Nyt pidän pienen paussin ja keskitymme treenaukseen.

Tänä viikonloppuna oli tarkoitus lähteä Turkuun tollerimestaruuteen, Lietoon toisin sanoen. Mutta sitten en saanutkaan yöpaikkaa, joten kisattiin täällä Oulun seudulla, oman seuran kisoissa. Lauantaina sää oli aika vaihteleva, välillä hieman rakoili ja näytti että aurinko paistaisi. Toisinaan tuli vettä niskaan. Ja kylmä on ollut eilen ja tänään. Ei mitenkään lämmin ilma.

Ensimmäinen rata oli kokeilu, en ole tarkkaa muistikuvaa mutta Iitu haki ensimmäisenä hylsyn, oliko se nyt väärälle hypylle tms. Tämän radan taisimme suorittaa ihan kilvan omaisesti loppuun. Toinen oli erittäin mielenkiintoinen hyppyrata, jossa olivat suorat putket houkuteltavana. Aa, että Iitu rakastaakin esteitä. Ensimmäinen vitonen pomppasi muurilta, taisi tipahtaa laatta alas, sitten kielto tuli heti kepeiltä, sillä Iitu ei osaa vielä hakea oikeaa kohtaa itsenäisesti. Ja seuraava 5:nen tuli kepeiltä myös. Sitten hypyille ja vaikka kuinka näytin putkea niin piti valita toinen putken pää ja hakea hylsy. Ja niin vielä kaikenlisäksi piti juosta vielä yksi putki, ennekuin pääsimme suorittamaan radan loppuun.

Sunnuntaina mittari näytti vain yhtä astetta! Vain yhtä. Kauheaa sentään, kun mietti mitä päälle pistää. Tänään vuorossa oli kaksi agirataa. Ensimmäinen rata oli mielenkiintoinen ja olisin halunnut käydä juoksemassa sen läpi, mutta koira päätti heti hypyltä, ettei jatkakaan eteenpäin ja vaan aloitti oman show'nsa. Päätin, ettei mennä radalle. Vaan lähdimme verryttelemään seuraavaa rataa varten.

Toinen, D kisa oli myös kiva jossa muistaakseni usealla maksi koiralla taisi tulla hylsy tai suuresti virheitä. Tämä oli kiva rata josta tykkäsin. Meille vain tuli kolme kieltoa, josta tulivat hylsyt. Kiitos Matille vinkeistä, tuli heti kertomaan jossain tein virheet. Tosiaan videokamera täytyisi hankkia, että näin jälkeenpäin voisin pohtia omia virheitä ja korjata niitä.

Meidän pitää kai odottaa ihmetystä, että tosiaan olisi jonkun näköistä nollasuoritusta. Kunhan saadaan lähtö hiottua ja hieman ohjausta paremmaksi, niin eiköhän niitä tuloksia ala sitten tulemaan. Nyt tosiaan treenausta!

870496.jpgIitu kisojen jälkeen.