1339037.jpg
Iitun erittäin hyvä katsekontakti, kuvan © Anna Kuha

Eilen tokoilimme, vihdoin päästiin hallitreeneihin, joita olemme innokkaana odottaneet. Treenit menivät kivan reippaasti, muisti sääntöjä vain itselleni ;)! Ensimmäisessä porukassa oli vain meidän lisäksi kaksi muuta treenaajaa, joten saimme perusteellisen opin.

Ihan ensimmäiseksi opeteltiin Paulan opetuksessa hyppy estettä, idean Iitu ymmärsi ja ajatusta liikkeenomaiseksikin tuli, itse vaan pitäisi olla päättäväisempi ja jälleen kerran miettiä, kuinka esim. näytän käsimerkit. Kokeilimme vähän myöhemmin uudelleen, tällä kertaa sain koiran seisomaan, edes hetkeksi. Seuraavaksi oli vierellä (hihnan kanssa) seuraaminen ja juoksun lisäys. Iitun kanssa olemmekin treenanneet ahkerasti, joten siinä ei ongelmia tullut, alussa meinaisi juoksussa kontakti kadota, mutta muutaman kerran jankkaamisen jälkeen katse oli erittäin hyvä.

Mukavana piristeenä teimme kauko-ohjausta, mitä se sitten ikinä onkaan. Olemme muutaman kerran tehneet, mutta ei sen suuremmin, ajattelen mitään sen suhteen. Kyykistyin Iitun eteen, erittäin lähelle. Johon annoin samalla myös käsimerkit. Erittäin hyvin meni, aina silloin tällöin muttei aina. Iitu ymmärsi (tai ainakin oletan niin…), että kun käsi menee alas niin se tarkoittaa maahan menoa (käsky: maahan) ja silloin kun taas käsi menee ylös, niin se tarkoittaa silloin istu (käsky: istu).

Ennen treeniajan loppumista, teimme paikalla oloa istualtaan, tätä onkin hyvä treenata. Kokemuksen vakavalla rintaäänellä voin sanoa agilityyn liittyen. Mukavasti maltoin olla, tein läheltä ja kaukaa. Paula on meille sen verran tuttu henkilö, että meinaisi alussa mennä vähä liiankin hölmöilyksi luoksepäästävyys. Mutta käsky sivulla malttoi päästää lähellekin tutun kivan kaverin. Olisiko ensi kerta sitten jo luokse päästäminen?  

Lopuksi otimme luoksetulo, Iitu oli viimeinen, sillä teimme kokeenomaisesti ja tällä kertaa myös ilman hihnaa. Koira sivulle, jättämällä ja reippaasti riittävän matkan päähän ja käsky. No, alussa Iitu vissiin varmisti, että saako tulla ja sitten reippaasti tuli sivulle. Kokeilimme toisen kerran ja sama rumpa alussa. Ehkä uutta oli halli, sekä että hihna oli poissa. Muuten Iitu teki reippaasti vaaditut asiat.

                                                                 ***

Treenin jälkeen kävimme pitkän verryttelyn lenkin. Osallistumme sitten ihan treenimielessä OKK:n TOKON-seuracup kilpailuun 9.3, mölliluokkaan, johon kuuluu: luoksepäästävyys, 1min paikalla olo, seuraaminen kytkettynä, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Suurta tulosta ei odoteta, mutta hieman kertausta jo opituista asioista. Mikään muun tässä ei taida olla ongelma, kuin liikkeestä maahanmeno, joka on vielä ongelman koukku, se välillä onnistuu ja välissä taas ei.