1787518.jpg

Huomenna olisi epäviralliset tokokokeet OKK haukkukeitaalla, alun perin, jos kaikki olisi mennyt odotusti, niin meidän eka startti olisi ollut jo 30.7, mutta koska emme kevät kaudella monien eriasioiden syystä päästy aktiivisesti treenaamaan, käydään ensin näitä epävirallisia alo-luokkia ja sen jälkeen sitten olisi syksyllä tarkoitus kokeilla myös kisaamista. TK1 on ainakin tarkoitus saavuttaa ensi kesään mennessä, kyllä me se aiotaan napsia.

 

Treenasimme tällä kertaa Lukion parkkipaikalle, mukavalla häiriö alueella. Ihan ensimmäiseksi otin paikallaoloa, 3 minuuttia. Ensimmäiset minuutit menivät tiukasti tapittaen minua, seuraavalla minuutilla Iitu alkoi kiinnostua ympäristöstä, mutta pysyi hienosto paikallaan. Tosin voisin luulla, että, jos vierestä koira lähtisi kävelemään, niin varmaan Iitukin lähtisi. Siinä vähän leikittiin ja tehtiin pätkissä ensin hihnan kanssa ja ilman hihnaa seuraamista. Kun olimme tehneet pieniä pätkiä, tehtiin sitten vielä yksi kokonainen kuvio kaikki lisättynä, ymmärsi. Kontakti pysyi paremmin ilman hihnaa.

 

Itselläni on tarkoitus tehdä Iitulle ns. saalis, eli makupala jonkin esineen alle, näin Iitu on koko ajan valppaana, milloin saisi hakea mutta myös mielellään työskentelee. Teimme nyt liikkeestä seisomaan jääminen, mikä on ollut meille ainakin pitkään kovin ongelmallinen. Kovalla sanalla (seiso) ja pienellä käden avustuksella jää. Sekä maahanmeno menee jo paremmin kuin ennen.

 

Iitulla on vähän tapana tulla luoksetulossa erittäin kovaa ja rääpiä emännän polvet verelle. Tein nyt muutaman kierroksen niin, että matka aina piteni, kun oli tullut hyvä suoritus. Aloitimme lyhyestä ja sitten vaan matkaa kasvatettiin. Iitu tulee edelleen vauhdikkaasti luokse ja hiljentää niin, että tulee nätisti sivulle. Lopuksi vielä teimme muutaman lyhyeltä matkalta kaukokäskyjä.