27 - 28 tammikuuta 2007, hylsyillä jatketaan Antaisin periksi, jos emme menisi helmikuussa Kassin järjestämiin agility kilpailuihin. Tänään olimme Iitun kanssa tämän vuoden ensimmäisissä kisoissa Haukiputaalla, paremmin sanottuna Virpienniemessä OKK hallissa. Onneksi olemme vuoden alussa, sillä tavoitteena on kerätä 0 nollaa kakkosluokkaa varten. Etteikö nyt olisi ollut nollat mielenkiintoisia, mutta tavoite oli sentään sijoitus vaikka viimeiseksi kunhan ei hylkyjä tulisi. No kas, ei tarvitse arvata mitä tällä kertaa tuli.

Tuomarina toimi Jarmo Jämsä , joka oli tehnyt oikeen hyviä ratoja. Kuin tässä käy, niin minä en ainakaan muista ensimmäistä rataa enää ollenkaan. Voin sanoa, että se oli mahdollisemman yksinkertainen ja aikaakin olisi ollut reippaasti suorettuna. Iitu pääättikin, että hän suorittaa radan kuin parhaaksi näkee.

Sunnuntaina mieli oli täysin siinä, että mitä tässä kisaamassa kun hylsy mitä luultavimmin tulee. Rataa en tähän laittele, mutta monta hyppyä, yksi muuri, kepit ja pari putkea oli radalla. Rata meni yllättävän loistavasti ja koira rengasta hyppäsi väärästä kohdasta ja toinen kielto tuli muurilta, mutta muuten kivasti. Sijoituksiakin tuli, ei siis hylsyä sentään.

14 tammikuuta 2007, hyppystä hyppyyn Sellainen aika taas vuodesta, että agilitytreenit ovat alkaneet. Iitulla onkin tässä ollut kuukauden tauko ja se näkyy heti kun pääsimme halliin. Hiljaa ei millään tahdottu pysyä ja eikä maltillisesti odottaa omaa vuoroaan. Meillä treeneissä käy kiertävät ohjaajat, eli aina ei ole sama.

Aluksi tutustuimme ryhmäläisiimme ja kerroimme omat tavoitteet. Iitun kanssa meillä on kerätä 3 nollaa, josta sitten kakkosluokkaan. Rata, jota tänään tehtiin, oli puolisko siitä mitä oli edellis kisojen ykkösluokassa. Muistan sen aina, se meni niin hyvin ja sitten koira päättikin että putki on mieluisampi kuin A. Eli rata meni seuraavasti: hyppy – hyppy – hyppy – putki – kepit – rengas – hyppy – hyppy. Pitäisi keksiä piirtäminen näihin, että olisi helpompi selittää, mutta sekin aikanaan. Lupaan senkin vielä esiintyvän tässä sivustossa.

Hypystä vienti hypylle, josta vielä yksi hyppy. Kiinni ottaminen ja vienti putkeen ja putkesta kepeille... pitkä hiljaisuus. Ei, koira menee suoraan vaan. Takaisin lähtöruutuun ja aloitetaan alusta.. ja siitä sitten kepeille. Ei tosi, koira kuumu taas eikä malttia eteenpäin. Onneksi pystyimme lopulta jatkamaan eteenpäin. Tässä huomaa taas tauot. Pitäisi se avain hankkia, että sujuisi treenaaminen ahkerammin kuin vain silloin kun minun opiskelutahdille sopii. Teimme lopussa vielä keinut kertailleen hypyn kautta.



Menimme illalla vielä treeneihin, sillä viime kerralla jäi pakkasen takia pois. Treeneissä teimme parisen rataa, joihin Iitu oli innokkaasti mukana, vaikkakin omistaja nyt töppäsi omillaan virheillään. Iitu ei malttanut odottaa vuoroaan ja radallakin päästi innokkaita haukutuksia. Ensi viikon sunnuntaina taas treeneissä mukana.