09 joulukuuta 2006 3 SIJA!
49084499.jpg Tänään taas oltiin täydellä tehonalla Iitun kanssa kisaamassa Kuivasjärvellä Kassin järjestämissä agilitykilpailuissa. Lauantaille oli sijoittunut pari luokkaa ja sunnuntaille vielä yksi agilityluokka. Kun pari kertaa sitten treeneissä otimme käyttöömme äänet pois, mutta kädet liikkeelle "kampanjan", näyttää se virallisissa kisoissakin toimivan.

Rata näytti jo vaikealta kun midit ja medit menivät omalla vuorollaan. Samoin loppujen lopuksi moni sain hylkäyksen. Alussa neitimme taas otti varaslähdön, ja sain nopeasti kiinni. Sillan kohdalla otin Iitun kiinni ja vein siitä kahdelle hypylle. Iitu irtoaa pitkälle, mutta kääntyi sitten putkeen. Putkesta kepeille onnistui yllättävän hyvin. Hypyltä toiselle ja siitä aahan. Hypylle ja sitten taas pussiin. Tässä vaiheessa taisin mielessä sanoa, että hyvin mennyt, jes! Hypylle, josta taas hypylle. Muurista Iitu tipahti yhden palasen pois ja sai viisi virhepistettä. Mutta se ei meidän menoa haittaa, sillä sijoituimme 3 sijalle!

Hyppy radassa Iitu otti heti hylsyn, kun juoksi läpi. Iitu myös haukkui koko radan ajan, eikä jaksanut niinkään innostunut kuuntelemaan. Loppuun mentiin. Mutta päivästä jäi jotain hyvääkin!

06 joulukuuta 2006 VESISADETTA
Kati ja Iitu taas innokkaasti mukana epävirallisissa kisoissa, heti aamutuimaan. Ensi käytiin lenkille ja odotettiin, että pääsemme matkaan. Päivä oli erittäin ankea ja sateinen. Kisojen jälkeen kun pääsimme kotia, piti Iitun jalat pestä.

Ensimmäisenä meillä oli mölliluokka. Ennen rataa tutustumista, katselin rataa. Ihan mielenkiintoinen. Rata: hyppy - hyppy - pituus - hyppy - hyppy - hyppy - A - putki - silta - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy . Käytin taas pelkkää kättä. Piti kokeilla miten äänetön rata sujuu - sehän sujuu kun sen laittaa sujumaan. Huomattavasti helpompi tapa meille! Onneksi huomattiin tämäkin asia.

Kävelin lähemmäs pituutta, josta otin Iitun vastaan. Vein hypylle, ja iitu kieltäytyi. Mutta jatkettiin pian Alle, josta putkeen ja putkesta siltaan. Hyppy ja siitä hyppyyn, josta teen takaleikkauksen ja vien lopuille hypyille. Yllättävän hyvin meni. Radan ihanneaika oli 60sek. Ja meidän aika radalta oli 31,92sek. Virheitä tuli 15. Kun Iitun kanssa on jo virallisesti startattu, niin ei meidän sijoitusta laitettu järjestykseen. Mutta hyvä suoritus silti, koira oli vireillä.

Ennen toista rataa kävimme lenkillä ja lähdin tutustumaan maksi ykkösten luokkaan. Rata: hyppy - hyppy - pituus - keinu - kepit - hyppy - hyppy - silta - hyppy - A - putki - hyppy - hyppy - hyppy . Kävelin taas lähemmäs pituutta, jossa otin iitun vastaan. Koiramme kun irtoaa niin pitkälle, oli vaikea saada hallintaan se keinulle. Keinulle Iitu tuli vauhdilla ja nappasi ensimmäisen virheen hyppäämällä alas. Kepeistä tuli toinen kun meni niin innokkaasti väärästä kohdasta, toisella kerralla meni paremmin. Kepeistä siltaan asti meni hyvin, vaikka jäi välissä jälkeenkin. Iitu meni sillalla hitaammin. Hypystä A:lle meni hyvin, mutta sitten vaikka kuinka näytin mistä mennään putkeen ei, vaan haki heti hylyn mennessä väärälle puolelle. Lopulta se meni ihan oikeen ja loppu hypyt meni ihan hyvin. Koira kuumu taas liikaa, ettei malttanut keskittyä. Pieniä virheitä siellä täällä.

Ensi viikolla Iitun sivut muuttavat punaturkki.net domainin alle.

04 joulukuuta 2006 UUSI LOIMI
Tänään satoi aika kaatamalla. Joulukuussa mennään ja yksi kaksi ne melkein kuukausi sitten sulasivat pois. Ainakaan se ei meidän Iitu lannista vaan tassu eteen menee eteenpäin, oikeastaan voisi kuvittela, että on tyytyväinen -> ei jää ainakaan tassuihin jäätä. Emäntänä voisi ostaa "tossut" tassuihin!

Iitulle hankin tänään hienon mantelin, musta/vihreän, jossa on heijastimet. Marsimme Iitun kanssa kauppaan ja kokeilimme ja päällehän se samalla jäi. Löytyi juuri sopivan kokoinen ja Iitukin näytti pitävän siitä. Otimme näytille myös kuvia.

sekavaajoulukuulta02712.jpg

Kun pääsimme kotia, näytimme tietysti kaikille perheenjäsenille uutta loimea. Heti tämän jälkeen lähdimme treeneihin. Agilityä onkin ahkerasti viime aikoina harjoiteltu. Tällä kertaa oli kaikki paikalla ja treeniaika lisääntyi yhdellä puolella tunnilla lisää. Ensimmäisenä meille kerrottiin, että aluksi me kuljemme parin kanssa neljä pistettä.

Ensimmäinen piste meillä oli pätkä rata: hyppy - pöytä - hyppy - rengas - hyppy . Pöytää ei olekaan vähään aikaa treenailtu vaan iitu mielellään hyppäsi sen jälkeenkin vaikka lopulta odotti sen 5 sek. Loppu meni ihan mainiosti. Viime kerralta jäi äänetön käyttö nyt tällekin kertaa ja se toimii. Oikeastaan ei tarvitse miettiä mikä este seuraavaksi pitää sanoa.

Toisessa pisteessä oli kanssa rata, jossa oli takaleikkausta ja nimenomaan kehon liikkeellä saada koira eteenpäin kulkemaan. Hyppy - putki - hyppy - hyppy - hyppy . Hypyltä putkeen ja putkesta hypylle, tämän jälkeen takaleikkaa ja viimeiselle hypylle. No ei ihan mennyt niin kuin piti. Jankattiin aika pitkääkin hypyltä putkeen ja putkesta ohjaukseen, että koira hidastaisi. Lopulta Iitu kulkikin ihan hyvin. Jotenkin on vaikeampi ottaa "haltuun" radalla kun koira muutenkin niin nopea.

Odotellessa viimeistä pistettä, kolmantena olivat kepit. Kepit sujuvat Iitulla hienosti. Mukaan otin hypyn vinosta suunasta ja siitä kepeille. Sujui!
Viimeisenä muttei vähäisenpä oli A:n kertausta kontaktien kanssa. Hitaasti yksinäisenä A:ssa Iitu kuulee sanan "stop" ja hidastaa ja jää istumaan. Kovassa vauhdissa Iitulta ei juuri hirveänä jarruja löydy, muttei siltikään hae virheitä. Otin vielä A harjoituksen: hyppy A hyppy

Lopuksi oli rata kaikuineen kokonaisuutena: Hyppy - A - hyppy - hyppy - hyppy - putki - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy - pöytä - hyppy - rengas - hyppy - kepit . Hyppy aalta onnistui hyvin josta hypystä hyppyyn (takaa). Hypyltä seuraavalle hypylle (edestä) putkeen (valssi), hyppy hyppy (takaleikkaus), hyppy ja tässä kohtaa tuli ensimmäinen virhe. Olisi pitänyt ottaa koiraan enemmän hallintaa, sillä Iitu karkasi ja alkoi pomppia omiaan ja hyppäsi lopulta väärältä puolelta. Pöydässä Iitu ei oikeen malttanut. Hypylle meni hyvin mutta sitä en tiedä miten rengas meni. Hypyltä kepeille onnistui, mutta juuri viimeisillä kohdilla Iitu loikkasi ja jouduimme toistamaan kepit pariin kertaa.

Koira innokas ja se vaatii tosi paljon treenailua. Kontakti treenit tulivat kotiläksyksi ja niitä harjoittelemme välillä!