Tämä oli viimeinen kerta Active dog jatko3 kurssilla, tarkoitus näille kursseille on palata sitten kevät puoliskolla. Ja sellainen asia, että löytyisikö joltain sellaiset kengät, mihin saisi durasel patterit mukaan? Sain todellakin juosta treeneissä tällä kertaa, kun kerta kaikkiaan koiran perässä pysynyt. Mutta sitten tämän päivän treeneihin, itse asiassa meillä olisi ollut jo viime kerta viimeinen, mutta joudun koulun takia siirtämään.

 

Iitulla oli vauhtia, mutta niin oli radoissakin vauhti, että ohjaaja joutui koville. Pakko myöntää, ettei tuo punaturkkisen perässä meinannut millään perässä pysyä, vaikka kuinka ottaisi otettu matkaa. Hyvä tyttö se on, ohjaaja tässä kaipaa enemmän treenaamista ;)


1912606.jpg

Ensimmäinen ratapätkä (numerot punaisella 1-8) oli mielenkiintoinen. Pääsin Iitun kanssa aina vitoselle, eli putkeen, jonka jälkeen aina toistamiseen Iitusta jälkeen. Tarkoitus oli siitä sitten jatkaa 6, koira välistä ja sen 7 hypyltä puomille. Yhden kerran, jotenkin onnistuneesti saimme sen tehtyä aikalailla, kunnes koira otti puomilla taas kontaktit miten sattuu.

 

Tehtiin moneen kertaan yksitellen, jokainen kohta, niin että vein paljon Iitu putkelle (1 esteeltä 2:selle) ja heitin Iitun 3 esteelle, josta itse juoksin ottamaan Iitun vastaan putkesta hyppyyn. Ihan hyvä, ihan hyvä, kunhan itse vaan muistaa hieman jarruttaa vauhtia ja muistaa samalla ohjata koiraa. 


Seuraavaksi teimme toisen ratapätkän, (numerot sinisellä 1-9) missä mukaan tuli kepit. Tavallaan kepit pitäisi olla Iitulla hallussa, mutta ainakin Mikon mukaan Iitu kävi hallin vuoksi ylikierroksilla, eikä jaksanut keskittyä sen suorittamiseen. Teimme kepit jälleen hihnan kautta ja niin, että palkka oli lopussa. Jatkoimme rataa 3 esteestä eteenpäin ja taas sai juosta. Koira meni hyvin, vaikka jouduin taas jälkeen, mutta käsien avulla sain Iitun oikeaan putken päähän.


Mitäs me joudummekaan tekemään?

* kontaktit kuntoon, samoin kepit, ennen sitä ei kisoihin (kuin korkeitaan epävirallisiin)

* treeniä myös ohjaajalle, että pysyy koiran perässä.

* yhteistreeniä, ohjauksia sun muita, myös häiriötreeniä hallissa.

* treenataan syksy(08)-talvi(09) ja sitten keväällä 2009 kisaradoille...luuletteko että maltan ;)!


Kurssikirjoitukset:

1/6 04.08.2008 Ohjaaja hukassa - koira innoissaan.

2/6 11.08.2008 Kepeiltä uutta asiaa!

3/6 22.08.2008 Yhteistyö vain paranee

4/6 25.08.2008 Pimeää kulmaa sekä irtoamista.

5/6 08.09.2008 Valssi valsin perään...

 

Nyt sitten tämän kirjoituksen jälkeen katoan pohjoiseen, kunhan on ensin muutama tehtävä kirjoitettu, sekä pakattu. Tokoasioita sitten taas sunnuntaina!