Eilen kävimme Iitun kanssa kassin epävirallisissa agilitykilpailuissa. Voin nyt jo sanoa, että kaikki ei mennyt tyylikkäästi vaan täydellisesti sählättiin ja mentiin taas alaspäin näissä asioissa. Rotumestaruuden jälkeen jäädän tauolle! Ja Iitu on edelleen tarjolla innokkaalle agilityharrastajalle. Koira on innokas ja palava halu mennä radalle, mutta ohjaaja on turhan hidas… ainakin taas eilisen mukaan.

Mölliluokka – maxit = luokka oli helppo ja varsin nopea, meidänkin aika radalta oli 24.09. Iitu ei ollut mulla hallinnassa, ei ollenkaan, ensiksi neiti tuli vauhdilla sekä meinasi kampata minut, yhteentörmäys siis. Sen jälkeen sillan kontakti meni jotenkuten, mutta A esteellä Iitu veti kontakti korkeilla hypyillä ohitse. Radan päätyttyä tuomari pyysi, että tulisin ottamaan A kontakti uudelleen makupalalla. Tarkoitus oli ottaa makupalalla koko rata, mutta Iitulla oli palava halu suorittaa rata, enkä saanut neitiä hallintaa. Hävettävää. Muuten aika mallikkaasti, pienellä ohjauksella lensi esteille.  Virheitä radalta tuli 20.

Kilpailuluokka – maxi1 = luokkakin oli ihan kiva, mutta tää rata oli ihan hirveää. Ihan kuin vasta olisimme aloittaneet kisaamisen. Iitu pysyi joo paikallaan, mutta ei hypännyt ensimmäistä estettä. Joudun ottamaan keinun uudelleen, koska neiti vähän töppäili ja siihen oikeastaan koko rata. En saanut Iitua keskittymään radan suorittamiseen vaan Iitu keskittyi minuun. Kepit menivät pienen kertaamisen jälkeen hyvin ja jälleen sillan kontakteja uusittiin. HYL siis tältä radalta.

Viikonloppuna ei ole kuin hyppyrata Iitulla ja taisi olla yksi agilityluokka. Pitää väsyttää toi tänään että huomenna, että jaksaisi sitten lauantaina keskittyä olennaiseen. Ymmärrän, Iitulla on palaava halu radalle ja se näyttää tykkäävän siitä. Eilenkin kun odotimme vuoroa, Iitun häntä vispasi edes takas ja oli täpinöissään!