27. marraskuuta 2006 ÄÄNETÖNTÄ MENOA

Tänään taas pääsimme normaalin mukaan treeneihin. Tällä kertaa aiheena oli äänetön ja käsitön suoritus, josta jälkimäinen ei oikeen onnistunut.

Ensimmäinen rata meni: hyppy - hyppy - hyppy takaa - putki - (valssi) - hyppy - hyppy - putki - hyppy - (kierrä hypylle) - hyppy - hyppy - hyppy . Pakko sanoa, että koira meni radan täysin puhtaasti ja seurasi vain kättä. Meni tosi hyvin ja voisi alkaa ihan treenaamaan ilman ääntä, sillä koira reagoi hyvin käteen ja vartaloon. Tämä toimii nopealla koiralla.

Toinen rata oli: hyppy - putki - hyppy - putki - (valssi) - hyppy - hyppy - hyppy (takaleikkaus) - hyppy . Aluksi Iitu ei enää keskittynyt vaan oli vaikea saada aloittaa. Teimme aloituksen ainakin kolme kertaa. Hypyltä putkeen, putkesta hyppyyn ja siitä sitten putkeen meni ihan hyvin ilman käsiä äänen avulla mutta sitten koira seurasi vain käsiä, vaikka tein aloituksen uudelleen.

Tässä totesimme, että nopealle koiralle sopii äänetön tapa toimia käsien avulla, ehkä uskaltaakin kisoissa kokeilla näin? Voisi keskittyä rataa enemmän.

--

13. marraskuuta 2006 EPÄVIRALLISET AGILITYKISAT
Maanantain treenit oli siirtynyt epävirallisiin agilityskilpailuihin, joihin myös Iitun kanssa osallistuimme. Luokat olivat möllimax ja maxi1. Paikalle tultiin viime tipassa melkeinpä ja joka luokkaa lähdettiin viimeisten joukossa. Tämä ilta oli kyllä hyvä ja Iitu oli vauhdissa mukana.

Ensimmäisenä oli rata möllit, tulimme jo paikalle hieman myöhässä enkä kuullut mitä tuomarilla oli sanottamaan. Saman tien tutustumaan rataan. Rata oli aika yksinkertainen: hyppy - hyppy - hyppy - silta - hyppy - putki hyppy - hyppy - putki - A - hyppy - hyppy
Enpäs huomannut heti, että Iitu otti varaslähdön mutta sain sen vietyä nopeasti sillalle. Sillasta taisi pompata yksi virhepiste, kun ei heti sinne mennyt. Sillalta jatkuu hypylle josta Iitu ilomielin juoksee pussiin ja pussista taas samalle hypylle. Rata jatkuu toiselle hypylle ja siitä sivuttain olevaan putken päähän. Putkesta suoraan A esteelle, josta hypylle ja siitä viimeiselle hypylle.

Mölli luokka meni Iitulla ihan mainiosti, viisi virhepistettä ja ykköstila. Valitettavasti olemme jo starttaneet virallisessa luokissa ja näin ollen annoimme palkinnon seuraavalle. Mutta virallisesti voittajia ;).

Maxi 1 luokka oli aika samanlainen kuin möllienkin. Tässä vain oli se, että kolmannen hypyn jälkeen viettiin normaalisti sillalle, josta sitten hypylle ja kepeille. Hypylle onnistui hyvin mutta kepeistä eteenpäin oli jotain mielenkiintoisempaa maassa ja taisi Iitu napata jotain suuhunsa. Seurauksena oli hyppy sillalle ja pientä karkailua. Iitu kumminkin kiersi kepit niin kuin piti ja jatkoi siitä eteenpäin takaisin sillalle, sillasta hypylle, jonka kautta putkeen ja takaisin hypylle. Hypyltä jatkuu toiselle hypylle ja sama loppu kuin mölliluokassa ja tämä sujui ihan mallikkaasti. Taisi tästä radasta tulla hylsy, tosin en ollut varma kun lähdin melkein saman tien kun radan suorittanut.

--

11. marraskuuta 2006 KAKSI HYLSYÄ JA 9 SIJA.
Aamulla lähdettiin aikaisin ajamaan kohti Kemiä. Tiedossa olivat ensimmäiset viralliset kisat. Omalle tuurille oli käynyt niin, että etten pääsyt kovin usein treeneihin ja viimeksi nämä oli kuvauksien katsomista. Rennoin mielin lähdettiin.

Kun tulimme paikalle, täytimme kilpailukirjan ja tuomari mittasi Iitun. Oikea virallinen korkeus on 44. Hieman oli jännitystä ilmassa ennekuin menin rataan tutustumaan. Ensimmäisen radan olen jo unohtanut täysin, enkä muista se miten se meni. Koko vuoden on oikeastaan jankattu erilaisia ohjauksia, joissa esteet on esim. ympyrän muodossa kuin kisoissakin oli, tämä onnistui täysin kuin myös kontakti esteet, joista ei virheitä löytynyt. Eka radan agiradalta tuli kielto juuri siksi, että koira pyyhitti heti ja taisikin hypätä väärältä puolelta. Suoritimme radan kumminkin loppuun asti ja lopussa koira irtosi tosi hyvin ilman virheitä.

Toinen rata alkoi toisella kentällä melkein saman tien. Ehdimme tässä välissä kuitenkin treenata ohjauksia ja Iitu irtosi hyppyihin hyvin. Toiseen agirataan olen erittäin tyytyväinen. Joka meni näin: hyppy - hyppy - muuri - A - putki - hyppy - putki - hyppy - hyppy - pussi - kepit- rengas - hyppy - silta - hyppy- hyppy- hyppy.

Menin itse pari hypyn päähän, josta otin vastaa ja vein muurille. Aa meni hyvin, josta sitten putkeen. Hypylle, josta ohjaus kohti putken kauempana olevaa päätä ja valssin kautta ottamaan vastaan ja viedä hypylle. Hypyltä pussiin, jossa taisi tulla eka kielto. Pussista kiinni ja vienti kepeille, jotka menivät todella mahtavasti! Kepeistä kohti rengasta ja takaa kiertäen hyppyyn. Hypystä siltaa, jossa taas kontaktit oli kohdallaan. Vienti hypylle, kierto takaa hypylle ja tämän jälkeen maali hyppy. Tästä luokasta oli aivan mahtava tunnelma vaikka muutama virhe tulikin!

Agiradan jälkeen kävimme kaupassa, kun oli niin paljon aikaa. Viimeisenä vuorossa oli hyppyrata. Hyppyrata näytti olevan vaikea jo mineille kuin mideille, kun moni sain hylkäyksen. Hyppyradan vaiheet: hyppy - hyppy - hyppy - hyppy - putki- hyppy - rengas- pussi - hyppy -putki - hyppy - hyppy - putki - kepit - putki - hyppy - hyppy - muuri.

Ihan ensimmäiseksi Iitu haki hylsyn radalta hypäten väärältä puolelta. Toisaalta olisi voinut aloittaa Iitun kanssa samasta kohdasta, mutta en tiedä olisiko enää pääsyt mukaan. Muutenkin Iitu oli niin väsynyt ja kuumunut liikaa, että radalta tuli vain muutama hyvä kohta. Rimoja kyllä tippui väliväliä. Paras suoritus oli se, jossa oli pussin jälkeen hypylle, josta putkeen ja kaaressa olevat hypyt. Kepit meni taas miten meni, mutta aika hyvin. Putkeen meni niin kuin olin kuvittelut ja viimeiset hypytkin vaikka laiskasti hyppäsi. Muurilla tiputti vielä viimeiset osat.

Päivästä jäi kyllä hyvä mieli ja paljon on huomannut, että koira on kehittynyt todella paljon. Tästä on hyvä jatkaa treenailen. Seuraavat kisat ovat epäviralliset maanantaina ja seuraavat viralliset siirtyvät joulukuuhun. Tälläisiä tunnelmia tällä kertaa!