Oli taas se aika, kun käytiin vähän treenaamassa agilityä. Kylläpä taas ollaan yhtä asiaa viisaampia Iitun kanssa, tai ainakin minä ohjaajana. Nyt alkaisi taas tuntua siltä, että agilityssäkin voitaisiin edetä, kunhan jaksetaan maltillisesti treenata. Iitun kanssa on vielä paljon tehtävää, ehkä on hyväkin, ettei vielä tälle talvelle tule toista koiraa, nyt oikeasti näkee että ei olla vielä niin sanotusti valmiita vaan täytyy vielä hioa muutamia asioita.

 

Kepit olen opettanut Iitulle makupalan kanssa, ja mahdollisemman hitaasti. Meillä on ongelma se, että mä olen itse liian edessä menossa sekä Iitu kiertää esteen sekä samalla katsoo minun perääni. Yleensä kaikki virheet saattavat juuri tulla kepeiltä (3 kielto). Päätettiin sitten aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä, niin, että palkka löytyy toisesta päästä. Aloitimme kuudella vinokepillä (niin koiralle kuin ohjaajallekin uusi asia) remmin kanssa ja tehtiin toistoja sen verran että alkoi löytyä juju. Kokeilin vielä itse toiselta puolelta, jossa taas itse joutuin miettimään pariin kertaa että kuinka tää nyt meninkään.

 

Iitulla käytettiin vesiruiskua, kun neiti ei haluaisi olla hiljaa. Hävettää hieman, ettei koira ole kontrollissa ainakaan välillä. Eli, aina kun koira haukahti niin vedet tuli naamalle, tätä toistettiin ja moneen kertaa tämän päivän aikana. Samalla meille näytettiin miten takaleikkaukset voisi tehdä. Aada (?) bodercolliella näytettiin esimerkki. Vielä ei päästy kokeilemaan, onko taito hukassa, mutta luultavasti siihenkin päästään vielä. 

 
1813594.jpg
Lopuksi oli pieni rataan pätkä valsseista. Toisen hypyn jälkeen tehtiin valssi, siitä putkeen taas putken jälkeen olevalle hypylle valssi. Ihan ensimmäisenä meillä oli se, että itse olin liian hidas ja koira jatkoi matkaansa. Sitten piti miettiä uudelleen, että valssin suunta täytyy olla ennen kuin Iitu tulee kakkoshypylle, johan alkoi sujua, mutta ei vielä päästy putkelle. Teimme kuin palapeliin pala kerralta, otin makupalat mukaan ja palkkasin joka käännökseen, eli ensimmäisen palkkaus 2 esteen jälkeen, siitä sitten rauhallisesti putkelle ja taas toinen palkkaus 4 esteen valssauksen jälkeen.

Kyllä se kuvio alkoi sieltä tulla, kunhan itse muistan olla rauhallinen…