Syksyn yhteistreenien osalta toko on alkanut, treenaamme joka sunnuntain (kun ei ole kisoja / juoksuja häiritsemässä) klo 14–15 ALO-ryhmässä KASilla! Ainakin nyt katson päivän kerrallaan, hieman mietityttää toi Iitun luonne sekä muiden koirien käyttäytyminen, sillä että alkaisi juoksut. Mutta tänään pääsimme treenaamaan tokoa.

 

Treeneissä olisi tarkoitus tehdä paljon liikkeitä liikkeenomaisesti kohti virallisia kokeita varten. Teemme joka kerralla niitä liikkeitä, pala palalta ja jokaiselle kerralle on n. 2-3 liikettä, riippuen siitä kuinka ehdimme tehdä. Sekä joka kerralla otamme luoksepäästävyyden sekä paikalla olo. (2min, riippuen koiran tasosta omatoimisesti)

 

Ihan ensimmäiseksi teimme luoksepäästävyyden, olimme n. 2-3m kaukana toisista koirista rivissä ja ohjaaja tuli aina jokaisen luokse kerrallaan. Iitu oli omaa intoa täynnä, eikä pysynyt paikalla vaan hypähti. Pyysin Iitun takaisin luokse ja Iitu pysyi ihan ok maltillisesti. Tämän liikkeen jälkeen otimme paikalla oloa, jokainen sai tehdä sen oman koiran tason mukaisesti. Otin Iitulle tuon kaksi minuuttia, olimmehan olleet jo epävirallisissa kokeissa. Iitu pysyi hiljaa, vaikka vieressä muutama koira piippaili, välillä oli tiukka katsekontakti sekä välillä katseli vierustoveria tai ihmetteli sitä mitä katolta kuului. Mutta hyvin pysyi.

 

Sitten aloimme tehdä yksilötehtäviä, sillä välin me muut toisessa päässä teimme omia treenejä samalla odottaen omaa vuoroa. Eli aluksi meillä oli tehtävänä seuraaminen, tein tämän hihnan kanssa, koska se on meidän heikkoutemme. Meillä oli ihan hyvin paketti melkein kasassa mutta:

 

  • joudun kiinnittämään enemmän huomiota lähtemiseen. Lähden tällä hetkellä oikealla jalalla, sekä liian tahdikkaalla vauhdilla.
  • treenaamme nyt lähtöjä reilusti pienellä vauhdilla niin, että Iitu pääsee mukaan vauhtiin. Ja samalla lähtö lähtee vasta käskyn jälkeen vasemmalla jalalla.
  • tarkkana hihnan kanssa, nyt olen hihnassa todella paljon kiinni, treenaamista enemmän hihnan kanssa.

 

Vielä tämän jälkeen otimme liikkeestä maahanmeno, tämä on edelleen meille heikko asia. Koira ymmärtää sen, mutta itse on vähän väärin opettanut. Nyt otamme makupalan kokonaan pois:

 

  • liikkeelle -> pysähdys -> käsky (välillä näyttäen käsimerkki) -> jatkan matkaan. Toistoja aina välillä, niin, että koira ymmärtää että maahan käskystä jäädään maahan.
  • ja kun yllä oleva kuvio alkaa olla hallinnassa niin sitten liikkeelle -> käsky -> jatka matkaa. Treenataan näitä osioita esim. juuri lenkin yhteydessä.

 

Paljon on vielä opittavaa ohjaajalla sekä intoa täynnä puhkuvalla Iitulla, mutta kyllä täältä tullaan. Tehdään vaan ahkerasti treenailua eri osa-alueitten kanssa ja tähdätään sitten kokeisiin. Ensi viikon tokokerta on vielä auki, koska ainakin aamulla meillä on kokeet.