Kävimme treenaamassa Iitun kanssa hieman tokoa Torpanmäessä, jossa ei tällä hetkellä ollut ketään, mutta kuului niin mopon pörinää, koirien haukuntaa, autoja tms. jotka olivat selkeitä häiriö tekijöitä Iitulle ja vaikuttivat niin, ettei koira aina meinannut keskittyä. Muutaman kerran sanomalla, korottamalla ääntä, päätti Iitukin tehdä vaaditut tehtävät.

Perus-asento, sujuu hyvin ja maltillinen tulo viereen. Hyppinen on melkein kokonaan hävinnyt ja Iitu ymmärtää sanan ”vierelle”. Jätämme tämän treenauksen nykyisin vain hallitreenaukseen, sillä vahvistamme itsenäisesti niitä, jotka ovat vielä heikot.

Paikalla makaaminen, 2minuuttia. Heh, sanotaan että Iitu pysyy tavallaan paikoillaan, mutta pää heilu toisesta toiseen. Mutta muuten meni hyvin ja malttoi olla paikoillaan. Ei hirveästi huvittaisi kehuakaan, kun koira päättää tulla luokse. Pitää keksiä tähän joku keino. Vierellä käveleminen hihnan kanssa, no tässä vaiheessa koiraa kiinnosti muut, mutta kun tuli hyviä pätkiä, niin kyllä kehujen kautta koira jatkoi toimintaansa. Vierellä käveleminen hihnatta sujuu hyvin, täytyi vaan kerrata muutaman kierroksen, mutta tämänkin jätämme treenipuolelle. Selkeä vahvuus Iitulla.

Meille tuotti ongelmaa tässä jossain vaiheessa noutokapula. Ostin mustistajamirristä sellaisen puisen, 650g. jonka Iitu kyllä haisteli, muttei ollut varma. Tänään sitten hieman leikittelin aluksi ja sitten otimme perus-asennosta heittoa ja hakemista. Koska Iitulla oli virtaa niin paljon, niin joudun hakemaan yhdessä, mutta sain palikan käteen käskystä oikeen hyvin. Innokkaana kantoi ja toi luokse. Olemme yhden askeleen jälleen edellä! Loistavaa!

Luoksetuloa ei tällä kertaa treenattu, mutta jos menisin taas huomenna aamusta jonnekin treenaamaan, täytyy varmaan ottaa uusi reittimme käyttöön myös treeneihin, ei ole haittatekijöitä, muutako järvi!  Ja olen luvannut varmaan monta kertaa, että laitan joku kaunis päivä äidin kuvamaan meidän tokotreenausta, saadaan myös harrastussivulle toko-kuva!

Eilisen pakkas-aamun kuvia:

1180830.jpg ensi kerralla yritän saada Iitusta hieman lähempää täyskuvauksen, tässäkin omataitolajinsa, että saa juuri oikeassa kohtaa :D. Yritykseksi menee edelleen!

1180831.jpg